ODTÜ KAFETERYA MÜDÜRLÜĞÜ

Üniversitemiz Kafeterya Müdürlüğü, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'na bağlı olarak çalışmaktadır. Kafeteryamızda sunulan yemekler; öğrencilerin, akademik ve idari personelin enerji ve makro besin öğeleri hesaplanarak hazırlanmaktadır. Hazırlanan yemekler hijyenik ortamda ve uygun şekilde sunulmaktadır.

Kafeterya Müdürlüğü'ne bağlı birimler:

Kafeterya Müdürlüğümüzden günde ortalama 8000- 10000 kişiye tabldot yemek hizmeti, 1300-1400 kişiye ise alakart yemek hizmeti verilmektedir.

Müdürlüğümüzde okulun açık olduğu dönemlerde 2 öğün( Öğle - Akşam ) yemek verilmektedir. Okulun kapalı olduğu dönemlerde öğle yemeği verilmektedir.

Diyetisyenlerimiz tarafından planlanan tabldot ve alakart menüleri Kafeterya Müdürlüğü'nde oluşturulan komisyon (Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı, Kafeterya Müdürü, Diyetisyenler, Kafeterya Şefi, Gıda Mühendisi,  Ambar Memuru, Aşçıbaşları ve Öğrenci Temsilcisi) toplantısı sonrasında belirlenir.
Kafeteryanın ihtiyacı olan hammadde ve malzemeler, planlanan aylık menüye göre belirlenmektedir. Satın Alma Komisyonu tarafından ihale veya doğrudan temin yolu ile alınan malzemeler diyetisyenler tarafından, Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği, TSE Standartlarına ve ilgili diğer yönetmeliklere göre hazırlanan ve sürekli revize edilen teknik şartnameler kullanılarak satın alınmaktadır.

İhaleye giren firmalarda ISO 22000 Standardı, işletme kayıt-onay belgesi aranmaktadır.

Kafeterya, Sosyal Bina ve Faculty Club mutfağı her pişirme sonrasında, yemek salonlarımız ise her öğün sonunda ISO 9001:2000 belgeli temizlik ürünleri ile temizlenmektedir.

Ayrıca mutfak ve yemek salonları her ay düzenli olarak hizmet yeterlilik belgesi olan firmanın sertifikalı elemanları tarafından ilaçlanmaktadır.

Çalışan personelimizin (aşçı, garson, hizmetli, bulaşıkçı) hijyen eğitim belgeleri bulunmaktadır.

Akademik, idari personel ve öğrencilerimizden gelen her türlü düşünce görüş ve öneriler müdürlüğümüzce titizlikle değerlendirilmektedir.