TARİHÇE

Üniversitemizde kafeterya hizmetleri ilk olarak barakalarda başlamıştır. İlk etapta kuzineler ve birkaç araç-gereç ile hizmete başlayan kafeteryamızın bugünkü binasının 1962 yılında inşaatına başlanmış olup, 1965 yılında ilk ünitesi olan 5240 metrekarelik bölümü hizmete girmiştir. Kafeterya mutfağı mimar Behruz ÇİNİCİ tarafından 3500 kişinin yemek yiyebileceği şekilde en ufak ayrıntılar düşünülerek hizmete sunulmuştur. ODTÜ kampusunun genişlemesine paralel olarak kafeteryada yemek yiyen kişi sayısındaki artış nedeni ile kuzineler yerine buharlı kazanlar ve fırınlar konularak mutfak işleyişi geliştirilmiştir. Bulaşıkhane ve depoların devreye girmesi ile personeli üç vardiya ile çalışan büyük bir yemek fabrikası haline gelmiştir. Tabldot yemek hizmetinin yanı sıra 1970 yılında kafeteryada ilk olarak alakart seçmeli bankolar açılmıştır.

Sosyal Bina, öğretim üyeleri ve idari personele öğle yemeği hizmeti vermek üzere, 1983 yılında servise başlamıştır. Açıldığında üç kap tabldot yemek hizmeti verilirken daha sonra eklenen çeşitleri ile alakart yemek hizmetine geçmiştir.
Faculty Club, Üniversite Yönetim Kurul Kararı ile 1997 yılında Kültür Kongre Merkezi'nde hizmete başlamıştır.
2006 yılında ise Sosyal Bina ve Faculty Club Kafeterya Müdürlüğü’ne bağlanmıştır.

Geçmişten Günümüze Yöneticilerimiz ve Görev Yaptıkları Tarihler;