Sevgili Öğrencilerimiz,

Üniversitemiz Kafeteryası, tüm öğrencilerimize hizmet ve kalite güvencesinden ödün vermeden diyetisyenler denetimde hazırlanan yemek menüleri ile dengeli ve sağlıklı beslenme imkanları sunmaktadır.

TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi belgesine de sahip olan Üniversitemiz Kafeteryası her yıl Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından denetlenmekte ve söz konusu bu belge her 3 yılda bir yenilenmektedir. Üniversitemiz Kafeteryasında ilk açıldığı günden bu yana (1965) resmî tatiller ve hafta sonları hariç her gün iki öğün (öğle-akşam) yemek verilmektedir.

Pandemi öncesinde toplamda 142 personel ile hizmet veren Üniversitemiz Kafeteryası, 2021-2022 akademik yılı güz döneminin başlamasıyla birlikte bu hizmetlerine 126 personeli ile ve T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan "Covid-19 salgın yönetimi ve çalışma rehberi'' doğrultusunda devam etmektedir. Üniversitemiz Kafeteryasından, 2021-2022 güz döneminde günde ortalama 11000 kişi yararlanmaktadır. 2021-2022 güz dönemimde öğrencilerimizin daha rahat ve hızlı bir şekilde hizmet alabilmesi için Kafeterya tamamıyla öğrencilerimize tahsis edilmiştir.

Üniversitemiz Kafeteryası hakkında son dönemlerde ortaya atılan birtakım spekülatif haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Pandemi öncesi çalışma koşullarıyla aynı olarak, 2021-2022 güz döneminde de resmi tatiller ve hafta sonları hariç her gün iki öğün yemek uygulamasına devam edilmekte olup, sağlıklı bir yaşam için her gün tüketilmesi gerekli besinlerin içerikleri, miktarları ve kalorileri önceden olduğu gibi yine uzman diyetisyenlerimizce belirlenmektedir.

Bu bağlamda, 15 Kasım 2021 tarihinden itibaren aylık bazda hazırlanan yemeklerin kalorileri ve maliyetleri de öğrencilerimizle paylaşılmaya başlanmıştır. Ayrıca yemek saatlerinde ve servislerinde yapılan yeni düzenlemeler ile (24 Kasım 2021 tarihinden itibaren öğle yemekleri 11.30-14.00, akşam yemekleri 17.00-18.30 saatleri arasında verilmeye başlanacaktır.) en iyi hizmetin en doğru şekilde sizlere sunulmasına özen gösterilmektedir.

Üniversitemiz Kafeteryasında pandemi koşullarından dolayı oluşabilecek olumsuz etkileri en aza indirmek üzere, siz değerli öğrencilerimizin Kafeterya Müdürlüğümüzce verilen hizmetlerin daha da iyileştirilmesi yönündeki talepleri ve geri bildirimleri ciddiyetle ele alınmakta ve mevcut koşullar altında gerekli iyileştirmelerin yapılması için azami gayret sarf edilmektedir.

Tüm öğrencilerimize saygı ile duyurulur.

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dear Students,

Our University Cafeteria offers all our students an assurance of high-quality service and healthily balanced diet, with the meal menus prepared under the supervision of dietitians.

While obtaining the TS EN ISO 22000 Food Safety Management System certificate, our University Cafeteria is inspected by the Turkish Standards Institute (TSE) every year, and this certificate is renewed every three years. Since the first day it opened in 1965, two meals (lunch and dinner) are served every day in our University Cafeteria, except for public holidays and weekends.

Our University Cafeteria, where a total of 142 personnel worked before the pandemic, currently continues to operate with its 126 personnel with the start of the 2021-2022 Academic Year Fall Semester, following the "Guidance to COVID-19 Outbreak Management and Working" published by the Ministry of Health. In the 2021-2022 Fall Semester, an average of 11,000 people per day is served in our Cafeteria. Moreover, in order for our students to be served their meals more comfortably and quickly, the Cafeteria has been entirely allocated to our students in the 2021-2022 Fall Semester.

We would like to emphasize that the recent speculative news regarding our University Cafeteria do not reflect the truth. Just like the periods before the pandemic, our Cafeteria continues to serve two meals a day in the 2021-2022 Fall Semester except for public holidays and weekends. The content, amount, and calories of the foods that should be consumed every day for a healthy diet are determined by our expert dietitians as before.

In addition, as of November 15, 2021, the calories and costs of each meal have started to be shared with our students on the monthly menu list. Furthermore, with the new arrangements made in the meal times, we endeavor to provide you with the highest-quality service in the best ways we can. As of November 24, 2021, lunch will be served between 11.30-14.00, and dinner will be served between 17.00-18.30.

In order to minimize the adverse effects that may arise due to the pandemic conditions in our University Cafeteria, we take the requests and feedback coming from our valuable students very seriously so that the services provided by the Directorate of Cafeteria can be further improved. Therefore, we would like to assure you that maximum effort has been and will be put in to make the necessary improvements under the current circumstances.

Kind Regards,

The Office of Health, Culture and Sports


Son Güncelleme:
24/11/2021 - 10:01